Какво трябва да знаем за комбиниране на гуми и джанти?

За да е ефективен вашият автомобил във всяка една ситуация, важно е да изберете добре най-подходящите гуми и джанти. Ако те не си съответстват, възможни са отклонения при разхода на гориво, стабилността на превозното средство и други. Какво е важно да знаем при подбора на гуми и джанти?

БМВ гуми

Всяка гума си има нейна джанта- просто трябва да я откриете

Подходящите гуми и джанти се прикрепят лесно. Това значи, че са подходящи. Какво трябва да съобразите, за да се получи?

  • Радиусът на въртене на гумата/гумите
  • Височина и ширина на гумата/гумите
  • Джантата и нейната ширина
  • Диаметър на джантата

Важно: за да се прикрепят правилно всички гуми към избраните джанти, важно е всяка гума да бъде с 30 мм по-широка от джантата. Причината е, че гумата се мери в най-изпъкналата ѝ част, а точно там разстоянието е голямо, заради ръбовете, които я крепят към джантата.

Джанти и гуми

Какво се случва, ако изберем неподходящи джанти за гумите?

Ако джантите са по-големи, защото не сме изчислили правилно размера, то това ще окаже влияние върху шофирането. Често при висока скорост, това води до понижаване стабилността на автомобила и крие риск от опасност на всички пътници. Какво се прави в подобен случай?

Ако вашите джанти са по-големи, то тогава използвайте гуми с по-нисък профил. Така, при натоварване те ще се деформират по-малко.

Много хора решават да сменят само гумите на автомобила, защото всеки е наясно, че се износват. Джантите обаче ги оставят. А и те трябва да се сменят, когато сменяме гумите. Защо? За да бъдат в добра комбинация с гумите.

Ако не сте сигурни каква джанта ви е необходима, консултирайте се с нас. Ние ще ви помогнем да изберете най-доброто за вашия автомобил във всяка една ситуация.

За да има вашия автомобил добър външен вид, трябва да имате търпение и добър усет за отделните детайли. Подобренията по външността на превозното средство могат да допринесат за неговата различност и популярност сред хората. За съжаление, ако изборът ви не е достатъчно добър, всичко може да се обърка. Това се отнася и за избора на джанти – едно от най-важните решения във връзка с вашия автомобил. Без значение дали колата ви е луксозна, или среден клас, купуването на подходящи джанти е важна инвестиция, която ще повиши стойността на автомобила. По тази причина проучете внимателно всичко необходимо, преди да пристъпите към своя избор.

Желаем Ви приятно и безопасно шофиране!