Ние от АУТО ЕС БГ ЕООД искаме процесът по обработка на Вашите лични данни да бъде напълно прозрачен за Вас. По тази причина, с настоящата „Политика за поверителност и защита на личните данни“ се стремим да Ви информираме за всички аспекти, отнасящи се до това как и защо събираме и обработваме Ваши лични данни при ползването на нашия електронен магазин и правата, които имате във връзка с това. В случай на въпроси, моля свържете се с нас.

Всички бъдещи промени в нашата Политика за поверителност ще бъдат публикувани на тази страница.

І. ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАШЕТО ДРУЖЕСТВО И ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН

Timo.bg е електронен магазин, достъпен в интернет на адрес https://timo.bg, предлагащ за продажба акумулатори, масла, добавки и авточасти, собственост на „АУТО ЕС БГ” ЕООД, със седалище и адрес на управление в гр. Бургас 8000, ул. Адам Мицкевич № 3, вписано в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 204586776.

ІІ. КАК И ЗАЩО СЪБИРАМЕ ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ

Лични данни са всяка информация, която може да бъде използвана за идентифициране на дадено лице. Събираме и обработваме Ваши лични данни, за да Ви предоставяме по най-добрия начин услугите, които предлагаме. С тази цел сме изградили договорни партньорства, с които да задоволим в максимална степен всички Ваши потребности при използване на услугите на нашия електронен магазин и да гарантираме сигурността на личните Ви данни. Това са данните, които Вие ни предоставяте при регистрация в електронния магазин или когато правите поръчки без регистрация. Информацията постъпва при нас и при употреба на функционалностите на сайта и посредством бисквитки (cookies). При използването на сайта и нашите услуги не събираме, нито обработваме определените като чувствителни данни, по смисъла на Регламент (ЕС) 2016/679, Личните данни, които събираме са от лицата, за които се отнасят. Не събираме данни за малолетни и непълнолетни лица. Не извършваме автоматизирано вземане на решения с лични данни.

Събираме, съхраняваме и обработваме лични данни съобразно изискванията на Общия регламент за защита на личните данните (Регламент (ЕС) 2016/679) (GDPR) и Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД), единствено във връзка с използването на нашия онлайн магазин, услугите, които предлагаме и  упражняването на правата и изпълнението на задълженията по договорите, които сключвате с нас на основание чл. 6, ал. 1 от Регламента.

Използваме данните, които ни предоставяте, със следните цели:

  • да обработваме Вашите поръчки;
  • да държим обратна връзка с Вас за статуса на Вашата поръчка, за потвърждаване на окончателната крайна сума на Вашата покупка и потвърждаване на доставката;
  • да Ви доставим на адрес, с наш транспорт или чрез куриер, артикулите, които поръчвате;
  • да се свързваме с Вас в случай на проблеми около доставката на Вашите артикули;
  • да коригираме или анулираме Ваши заявки;
  • да отговаряме на Ваши запитвания и да Ви информираме за услуги;
  • да Ви изпращаме материали с директни маркетингови цели, за които сте дали съгласие – като информационни бюлетини, новини и промоционални предложения;
  • да анализираме клиентската Ви история, с цел да Ви предоставяме преференциални услуги и цени;
  • да анализираме и подобряваме качеството на услугите, които предлагаме, за да повишаваме удовлетвореността на потребителите;
  • да предотвратяваме случаи на злоупотреба или неправилно използване на нашите услуги;
  • да Ви изпращаме важни съобщения и известия;
  • да извършваме счетоводна отчетност;
  • за спазване на законови нормативни задължения

ІІІ. КАКВИ СА ОСНОВАНИЯТА ЗА СЪБИРАНЕ, ОБРАБОТВАНЕ И СЪХРАНЯВАНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

  1. За изпълнение на договор или в контекста на преддоговорни отношения

Регистрация на клиент в електронния магазин и изпълнение на договор за покупко-продажба от разстояние – целта на тази операция е създаване на профил за използване на електронния магазин за закупуване на стоки и предоставяне на необходимите данни за контакт, за извършване на доставка на закупени стоки. Услугата е достъпна в значителна степен и чрез опцията за направа на поръчка от онлайн магазина ни по телефона, без регистрация.

С цел изпълнение на услугите по поръчка, доставка и заплащане на продуктите, както и упражняване от страна на клиента на съответните му права за рекламации, АУТО ЕС БГ ЕООД събира чрез страницата си https://timo.bg основни лични данни, които включват:

  • Имена и адрес за доставка (не е необходимо да бъде личен адрес, може да бъде и офис на куриерска служба), телефонен номер за обратна връзка, електронна поща за контакт;
  • При поискване на издаване на фактура е необходимо предоставяне на законосъобразните данни за фактуриране.
  • Анонимизирани данни- бисквитки

В случай, че сте се регистрирали и сте дали съгласието си за обработка на данните Ви, съобразно общите условия за ползване на сайта, Вашите данни ще бъдат използвани за целите на предоставянето на услуги, свързани с регистрация на сайта. Данни, свързани с методи на разплащане, които предоставяте към трети лица като част от процеса на заплащане (банки, e-pay платформи и др.) са субект на техните условия за ползване и предоставяне на услуги и съответно- тяхна отговорност.

Предоставянето на данни от наша страна на трети лица (партньори, контрагенти, подизпълнители) се извършва единствено за безпрепятствено изпълнение на дейностите ни и/ или въз основа на договорните отношения, които имаме с тях, а именно:

  • Куриерски служби– за доставка на поръчаните от Вас стоки;
  • Счетоводна къща– за осъществяване на счетоводното отчитане на постъпили плащания и издадени фактури;
  • Лица, наети за поддръжка на оборудване и софтуер за съхранение на данни за нашия електронен магазин.
  • Доставчици на платежни/ банкови услуги– за обслужване на плащанията, извършвани от Вас;
  • Доставчици на маркетингови услуги;
  • Други компании, с които е възможно да разработваме съвместни програми за продаване на пазара на нашите стоки и услуги.

Посочените страни са запознати и спазват всички изисквания за законност и сигурност при обработването и съхраняването на личните данни.

  1. След получено Ваше съгласие

В определени случаи Ваши лични данни се обработват само след предварителното Ви писмено съгласие или съгласие дадено по електронен път, чрез доброволно маркиране на съгласие в чекбокс на сайта ни, за конкретно посочена от нас цел, като например: съгласие да получавате информационни бюлетини и новини, съгласие да получавате персонализирани оферти и предложения, съгласие за участие в анкети и др. (когато посочените цели са активни и изрично упоменати). Когато давате такова съгласие ние обработваме само необходимата част от съхранените Вашите основни лични данни и данни за потребление, които съответстват на тези нужди.

Имайте предвид, че така дадените съгласия от Ваша страна, имате право в последствие и да оттегляте.

  1. За изпълнение на законови задължения
  • Законови задължения във връзка с извършване на продажба от разстояние;
  • Предоставяне на информация на Комисията за защита на личните данни във връзка със задължения, наложени от нормативната уредба за защита на личните данни – Закон за защита на личните данни, Регламент (ЕС) 2016/679 и пред други компетентни органи, в случай на законови основания;
  • Задължения, предвидени в Закона за счетоводството и Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и други свързани нормативни актове;
  • Удостоверяване на възраст при пазаруване онлайн
  1. С оглед на легитимните ни интереси

С цел защита на нашите легитимни интереси при изпълнение на задълженията ни към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи, институции и учреждения, както и с оглед на законосъобразността и сигурността при изпълнение на нашите услуги и правата ни като страна по договори.

  1. Събиране на анонимизирани данни

Натискайки бутон “Съгласен съм” на съобщението относно Политиката за личните данни на нашия сайт, уведомяващо Ви за регулацията, Вие давате правото на администраторите на този уебсайт, да използват псевдоанонимни данни за Вас като част от глобална статистика за посещаемост. Такива данни са например IP-адрес, дата и продължителност на достъпа; количеството на прехвърлените данни; информация за браузъра и операционната система, които ползвате; „Бисквитки“ и др. Данните, които получаваме непосредствено от Вашия уеб браузър, се изпращат, с цел подобряване на услугата, структурата и функционалността на сайта, на системи за анализиране на трафик на информацията и аудиторията на сайта. Ако се съгласите, тези данни ще бъдат единствено използвани и подавани на инструменти за анализ на трафика на сайта и реализации на маркетингови дейности.

Бисквитките /cookies са нужни за съхраняване на стъпките при оформянето на вашата поръчка, потребителски вход в сайта, детайли за логване, ползването на заложени отстъпки на персоналните профили, писане на коментари, споделяне в социални мрежи, предпочитани настройки на сайта (където има такива). Без тях, последните няма как да бъдат възможни, съответно и сайта няма да функционира коректно и както бихте очаквали. Маркетинг бисквитки и данни са нужни за предоставяне на реклами и оферти, съвпадащи с Вашите интереси, както и известия за нови или промоционални услуги/ продукти, които този сайт предоставя.

ІV. Срок за съхранение на получените/ предоставените данни

Ние съхраняваме Вашите лични данни само доколкото това се налага, за да отговорим на Вашите нужди, за целите, за които ги съхраняваме или съгласно нашите законови, корпоративни и договорни задължения. Когато вече нямаме нужда от Вашите лични данни, ги изтриваме от своята система или ги правим анонимни, така че Вие вече не може да бъдете идентифицирани по тях.

  1. Лични данни за клиентския профил се съхраняват за срок не по-дълъг от съществуването на профила в електронния магазин, респективно в разумен срок след извършването на поръчката, когато клиентът е поръчал без регистрация, с цел обезпечаване на правата му, както и с оглед на предвидените гаранционни условия.
  2. Анонимни данни се съхраняват с цел статистика, докато са нужни за предоставянето на поискана функционалност. Данни, подадени за регистрация за предоставяне на услуга или функционалност на сайта, ще се съхраняват законосъобразно, с цел статистика и обезпечаване на техническата възможност за предоставяне на услуги и справки.
  3. Данни, по отношение на които има нормативно установени изисквания за съхранение, съгласно приложимото законодателство, се съхраняват в съответствие със съответния предвиден срок (напр. счетоводни документи съгласно разпоредбите на Закона за счетоводството).

За повече информация относно конкретните срокове, в които се съхраняват данните, може да се обърнете към нас, на посочените по-долу контакти или данните за контакт в сайта.

  1. КАК ЗАЩИТАВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

За да осигурим адекватна защита на данните на нашето дружество и на нашите клиенти, ние прилагаме всички необходими мерки, предвидени в ЗЗЛД и Регламент (ЕС) 2016/679, както и най-добрите познати ни практики, подпомагащи процесите по опазване и обезпечаване сигурността на Вашите лични данни. Всички служители на АУТО ЕС са запознати с Вътрешните правила на дружеството за защита на личните данни и са задължени да опазват поверителността на информацията Ви, като спазват приложимите организационни и технически мерки за защитата й. Достъпът до данните Ви е ограничен на принципа на необходимост за извършване на задълженията на отговорните лица. Данните, които подавате към този уебсайт, се подават през https протокол –  криптиран (защитен) канал за изпращани от потребител данни към сървър. С цел максимална сигурност при обработка, пренос и съхранение на Вашите данни, може да използваме допълнителни механизми за защита като криптиране, хеширане, псевдонимизация и др.

  1. ПРАВАТА ВИ КАТО ПОТРЕБИТЕЛ

Вие притежавате всички права за защита на личните данни съгласно българското законодателство и правото на Европейския съюз.

  1. Всеки от Вас като Потребител има право на:
  • Информираност във връзка с обработването на личните данни, включително възможност да получите копие на личните данни, които съхраняваме за Вас и да проверите дали имаме законово основание за тяхната обработка;
    Коригиране (ако данните са непълни или неточни);
    Изтриване на личните данни (право „да бъдеш забравен“);
    •  Ограничаване на обработването от страна на администратора или обработващия лични данни;
    •  Възражение спрямо обработването на Вашите лични данни;
    •  Право да не бъдете обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирано обработване, включващо профилиране, което поражда правни последствия за Вас или по подобен начин Ви засяга в значителна степен;
    •  Право на защита по съдебен или административен ред, в случай, че правата Ви са били нарушени.
  1. Можете да поискате изтриване на своите данни, ако:

•  Личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
•  Оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
•  Възразите срещу обработването и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
•  Личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
•  Личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение, установено от закона;
•  Личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество на деца и съгласието е дадено от носещия родителска отговорност за детето.

  1. Можете да ограничите обработването на лични данни от наша страна, когато:
  • Оспорите точността на личните данни;
    • Обработването е неправомерно, но не желаете личните данни да бъдат изтрити, а изискате вместо това ограничаване на използването им;
    •    Ние не се нуждаем повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на правни претенции;
    •    Възразите срещу обработването, в очакване на проверка дали нашите законни основания за обработка имат преимущество пред интересите Ви.
  1. Право на възражение и жалба

Когато обработваме лични данни въз основа на наш легитимен интерес за директен маркетинг, чрез профилиране на клиенти, имате право да възразите вашите Лични данни да бъдат обработвани по този начин. Също така, имате право на жалба. При възразяване срещу обработването на лични данни за целите на директния маркетинг, обработването ще се прекрати незабавно.

  1. АУТО ЕС не е длъжен да изтрие личните Ви данни, ако ги съхранява и обработва за:
  • Спазване на правно задължение, което изисква обработване;
  • За установяването, упражняването или защитата на правни претенции.
  • В случай, че упражните правото си да бъдете забравени, ние ще изтрием всички Ваши данни, с изключение информацията, която е необходима, за да удостоверим, че правото Ви да бъдете забравени е изпълнено.

VII. КАК МОЖЕТЕ ДА УПРАЖНИТЕ ПРАВАТА СИ

Влизайки в своя потребителски  профил, Вие можете да го редактирате. В случай, че желаете да се отпишете от предоставено съгласие по време на регистрация, да изтриете профила си, или да поискате всички данни, свързани с Вашият профил, можете да упражните упоменатите си права във връзка със защитата на Вашите лични данни, като се свържете с нас на посочените по-долу данни за контакт, за да отправите писмено заявление в свободен текст, в който трябва да бъде ясно формулирано естеството на Вашето искане, както и по недвусмислен начин да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните:

Пощенски адрес: гр. Бургас 8000,  ул. „Чаталджа” №43

Електронен адресoffice@auto-es.bg

Телефон за връзка : 0877 085 856

Отправените валидни искания се разглеждат в едномесечен срок.

КОМПЕТЕНТЕН НАДЗОРЕН ОРГАН ПО ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ

Наименование: Комисия за защита на личните данни

Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ № 2

Телефон: 02 915 3 518                             уебсайт: www.cpdp.bg